Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 4 november 2015

Sky-shawl

Vandaag heb ik weer zo'n prachtig patroon om te laten zien! Het is de Sky-shawl van Annelies Baes (Vicarno). Zij ontwierp dit prachtige patroon vorig jaar voor Inside Crochet en ik ben er weg van!


Deze lange sjaal kun je op heel veel manieren dragen. Hij is bijna 2 meter lang en ca 33 cm op het breedste stuk. Je haakt eerst de "body", en daarna de prachtige kant-rand.
Voor de winkel haakte Ans deze versie, gemaakt van 2 bollen Invicta Colour




Je kunt de sjaal op zoveel manieren dragen! En uiteraard kun je vele garens voor dit ontwerp gebruiken. Invicta Colour is in heel veel kleuren te verkrijgen (en bij ons te bestellen). Maar uiteraard kun je ook effen (sokken-)wol gebruiken (200 gram), of kiezen voor Filigran (100 % merino, 2 strengen nodig). Of kies je voor Stone Washed (katoen), of zachte Merino??


Kom in de winkel maar eens kijken naar de mogelijkheden! Het patroon van deze sjaal is los te koop via Vicarno.com (€ 3,95) of Ravelry


Kijk hier nog eens naar een effen versie van deze prachtige shawl (foto's Inside Crochet).


Pakketjes bestellen mag altijd, mail dan even naar jaffari@zeelandnet.nl 
Voor de sjaal zijn bijv. 2 bollen invicta Colour nodig, een pakketje voor deze sjaal kost dan € 25,80 - inclusief patroon en verzenden.



9 opmerkingen:

  1. Wat een mooi ontwerp Jeanet!! Annelies kan er wat van :-).
    Vooral de effen uitvoering vind ik erg mooi, dan komt het patroon nog mooier uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jeanet
    Is dit patroon te doen voor een iets meer dan beginnende haakster? of is het echt voor gevorderden? En op welk nummer haaknaald wordt het gehaakt?
    Ik vind het zo mooi, maar weet niet of het me lukt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Amo azul.
    Amo xales.
    Lindo, lindo.
    Parabéns.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige sjaal maar merionowol zou men niet moeten kopen omdat hiervoor schapen worden mishandeld!

    BeantwoordenVerwijderen